Ο Στέλιος Χαλκίτης στη ραδιοφωνική εκπομπή “Άρωμα Ζωής” με τη Σπυριδούλα Τριάντου
Την 5 Αυγούστου 2021 | 0 Σχόλια

Ο Στέλιος Χαλκίτης στη ραδιοφωνική εκπομπή “Άρωμα Ζωής” με τη Σπυριδούλα Τριάντου – PARAPOLITIKA 90,1 fm

Η Φωτεινή έσπρωξε μια ξύλινη πόρτα. Φραγκοσυκιές ήταν ο αληθινός φράχτης και το χαμηλό ασβεστωμένο πεζούλι σαν διακοσμητικό ξάνοιγε δρόμο μέχρι το κεφαλόσκαλο και τη βεράντα με γύρω γύρω κάγκελα και την κληματαριά. Ένα σιδερένιο τραπέζι με τις σπαστές καρέκλες του, μια κανάτα μέσα σε εμαγιέ λεκάνη, πεταλούδες και ζουζούνια, γαλανά κουφώματα ήτα τα πρώτα που παρατηρούσες. Καθώς η σπιτονοικοκυρά ξεκλείδωνε να τους μπάσει στο μισοσκότεινο δροσερό εσωτερικό ο Ρωμανός κοίταξε πέρα στον ορίζοντα. Υπήρχε εδώ, πολύ κοντά, τόσο που νόμιζες ότι θα το άγγιζες με μιαν απλωτή, ένα νησί, ένα νησάκι αληθινό, τόσο όμορφο που έμοιαζε, ζωγραφιστό, η Τέλενδος. Ο Ρωμανός φαντάστηκε τον εαυτό του να ζωγραφίζει κύματα και τη Δαυίνα να κάθεται κάτω από την πέργκολα με το laptop μπροστά της.

Τι υπέροχο να ξυπνάς το πρωί σ’ ένα νησί και να καλημερίζεις ένα νησί έξω από το παράθυρο σου!

Ο συγγραφέας με φόντο την όμορφη Κάλυμνο μας γνωρίζει όχι μόνο το νησί αλλά και τους κατοίκους του, τη φιλοσοφία του, την ανατροφή αλλά και τον τρόπο ζωής, συμπεριφοράς και σκέψης των κρυφών γυναικών. Πολλά υποσχόμενες, αλλά και εμβληματικές θα σας κρατήσουν συντροφιά με ιστορίες για τον έρωτα, για την αγάπη, τη γυναικεία δύναμη, τη μητρότητα, την ομορφιά της ζωής με απόλυτη ειλικρίνεια.

Εξαιρετική γραφή, πλοκή που συναρπάζει, ανατροπές, στοχασμοί, ύμνος στη γυναίκα!

Περίληψη

Σ’ ένα κέντρο αποκατάστασης ψυχικά νοσούντων η εξηντάχρονη ψυχίατρος Δαυίνα Δελμούζου γνωρίζει τον κατά πολύ νεότερό της τρόφιμο Ρωμανό Δοξιάδη. Μεταξύ τους αναπτύσσεται μια σχέση δυνατή, παράφορη, απελπισμένη, δίχως όρια.

Οι διακοπές τους στο νησί της Καλύμνου πυροδότησαν μια ξεθωριασμένη και εξεζητημένη ανάμνηση που είχε η Δαυίνα, κάτι που της είχε πει η Καλυμνιά μητέρα της όταν ήταν μικρό κοριτσάκι, κάτι για κάποιες κρυφές γυναίκες της Καλύμνου.

Εντάσσεται στον μυστικό όμιλο των εμβληματικών κρυφών γυναικών του νησιού όπου αρχίζει να μαθαίνει νέα πρωτόκολλα του έρωτα, της αγάπης, του θανάτου, και γενικά της ζωής. Ένα μυστικό κρύβει ο όμιλος, ένα μυστικό κρατούν επτασφράγιστο οι κρυφές γυναίκες. Οι ζωές των ηρώων περιπλέκονται και αποκαλύπτουν τα φωτεινά ύψη και τα σκοτεινά μπουντρούμια της ψυχής. Μια παιδική κούκλα περιφέρει το μυστικό… Η αποκάλυψή του συγκλονίζει…

Ο Στέλιος Χαλκίτης είναι συγγραφέας. Γεννήθηκε στην Κάλυμνο όπου ζει, εργάζεται και συγγράφει. Κατά τη διάρκεια των εγκύκλιων σπουδών του, αλλά και αργότερα, σε μια προσπάθεια να βρει απαντήσεις στις υπαρξιακές του ανησυχίες, ταξίδεψε σε Ινδίες, Θιβέτ, Ιμαλάια, Άγ. Όρος κλπ.

Επί σειρά ετών αρθρογραφούσε σε ελληνικές εφημερίδες για πολιτικά, φιλοσοφικά και κοινωνικά θέματα, υποστηρίζοντας με θέρμη τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ισότητα των γυναικών και την ισότητα εν γένει, όπως και την ανάγκη αναθεώρησης πάσης φύσεως βεβαιοτήτων.

Συχνά προσκαλείται σε πνευματικά ιδρύματα, φιλοσοφικά συμπόσια ή άλλες εκδηλώσεις όπου δίνει διαλέξεις φιλοσοφικού ή ψυχολογικού χαρακτήρα που τυγχάνουν μεγάλης αποδοχής από το ευρύ κοινό και μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας.

Σχολιάστε