• img-book

  Στέλιος Χαλκίτης

SALE!
ISBN: 978-618-5231-33-0
Κωδικός προϊόντος: SCH408LGT Κατηγορία: Ετικέτα:

De Profundis, αναμάρτητοι έρωτες

Στέλιος Χαλκίτης
5.00 out of 5 based on 2 customer ratings
2 κριτικές αναγνωστών

Στο «καταφύγιο», κοντά στο τριζοβόληµα της φωτιάς, στον ήχο της βροχής και στης άνοιξης τις αύρες, ανδρώθηκε η φιλία του Μητροπολίτη Νικόλαου µε τον άθεο µηχανικό Κορνήλιο Βερόνη, µια καθαρή συναναστροφή, απαλλαγµένη από µικρότητες και φθηνές παραστάσεις αποκριάτικου βίου. Σε πλούσιο αφηγηµατικό χρόνο, µε εικονοπλασία επενδεδυµένη µε βάθος πνευµατικό, µια δικαστής κάνει βουτιά στα άδυτα […]

18,00 16,20

Ποσότητα :
Επικέτα :
Περίληψη

Στο «καταφύγιο», κοντά στο τριζοβόληµα της φωτιάς, στον ήχο της βροχής και στης άνοιξης τις αύρες, ανδρώθηκε η φιλία του Μητροπολίτη Νικόλαου µε τον άθεο µηχανικό Κορνήλιο Βερόνη, µια καθαρή συναναστροφή, απαλλαγµένη από µικρότητες και φθηνές παραστάσεις αποκριάτικου βίου. Σε πλούσιο αφηγηµατικό χρόνο, µε εικονοπλασία επενδεδυµένη µε βάθος πνευµατικό, µια δικαστής κάνει βουτιά στα άδυτα του συναισθήµατος, εµπλέκοντας στον παράξενο έρωτα τον κραταιό Μητροπολίτη ο οποίος καταφεύγει –κατά την ανατρεπτική τους συµπόρευση– στις άγνωστες συµπαντικές στιγµές του Ιησού και της Μαγδαληνής που αναδύονται µέσα από τα µυστικά Τετράδια του γερο-Πιτσιρίκου. Τετράδιο τέταρτο, σελίδα τριάντα µία: Είχαν αποµακρυνθεί… «Γιατί, Κύριέ µου, αφήνεις να Σε σταυρώσουν;» ψιθύρισε µε απόγνωση. «Τυπώνω Μαρία στο σώµα µου αυτά που δεν λέγονται». «Και τι θα κερδίσεις, Βασιλιά µου;» «Πολλές φορές Μαρία, δεν έχει σηµασία πόσα κέρδισες, αλλά πόσα δεν έχασες. Κι εγώ ετοιµάστηκα για να τα δώσω όλα. Στύβω τις πέτρες και µατώνω»… Η Άσπεργκερ αδελφή του Μητροπολίτη, αµείλικτα προκλητική, δηλώνει παρούσα και πλέκει στον κόσµο της το όνειρο µε την πραγµατικότητα, µε απεγνωσµένη γενναιότητα και µε πολεµική διάθεση ενάντια στην ανθρώπινη αλλοτρίωση. Και ο συγγραφικός προβολέας ανάβει, για να φωτίσει την Ψυχανάλυση παράλληλα και τη ζωή των άλλων ολοζώντανων χαρακτήρων, που υπόσχονται να µιλήσουν σε συλλεκτικές στιγµές, να ανατρέψουν βεβαιότητες, να υποτάξουν τις εκατονταρχίες του ψεύδους και να αφήσουν τη βροχή να συνοδεύει το παράπονό τους.

Λεπτομέριες

ISBN: 978-618-5231-33-0
SKU: SCH408LGT
Εκδοτικός οίκος: εκδόσεις Πηγή
Ημερομηνία έκδοσης: 2017
Αριθμός σελίδων: 444

Γνωρίστε τον συγγραφέα
avatar-author

Ο Στέλιος Χαλκίτης είναι συγγραφέας. Γεννήθηκε στην Κάλυμνο όπου ζει, εργάζεται και συγγράφει. Κατά τη διάρκεια των εγκύκλιων σπουδών του, αλλά και αργότερα, σε μια προσπάθεια να βρει απαντήσεις στις υπαρξιακές του ανησυχίες, ταξίδεψε σε Ινδίες, Θιβέτ, Ιμαλάια, Άγ. Όρος κλπ.

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Βάρος 0.5900 kg
Διαστάσεις 12 × 18 cm

 1. Σεβαστή-Άννα Κωνσταντοπούλου

  Φτάνοντας στην τελευταία σελίδα αναρωτήθηκα τι με συγκλόνισε περισσότερο. Η αγάπη μιας γυναίκας που αποφασίζει να φέρει στον κόσμο ένα παιδί εκτός γάμου και διακινδυνεύοντας -εκ του ασφαλούς βέβαια- την “κοινωνική” θέση και τη δουλειά της ή οι δύο κυρίαρχες αντρικές μορφές, Ο Κορνήλιος και ο Νικόλαος. Και έκλεισα το βιβλίο με τις δύο αυτές δυνατές αντρικές μορφές να βασανίζουν το μυαλό μου. Δύο άντρες που οι ζωές τους καθορίστηκαν από δύο γυναίκες.

  Τη μάνα τους και την αγάπη της ψυχής τους. Δύο άντρες που αγάπησαν σπαρακτικά μέσα από τα εσώψυχά τους μην γνωρίζοντας που θα οδηγηθούν. Δύο άντρες που ο καθένας απαρνήθηκε τον εύκολο δρόμο της ήδη δρομολογημένης ζωής του για να διαλέξει τον δύσκολο δρόμο της αγάπης δίχως όρια. Όρια κοινωνικά, ηθικά, φυσικά, σωματικά. Ο Στέλιος Χαλκίτης στο βιβλίο αυτό κατά την άποψή μου μας δίνει τον ορισμό του ΆΝΤΡΑ.

  Του Άντρα με σεβασμό στην γυναικεία κατάθεση ψυχής και σώματος, του Άντρα με τα ειλικρινή κρυστάλλινα αισθήματα, τη δύναμη ψυχής, του Άντρα που πολεμά τα πάντα για να προσφέρει στην αγάπη της ζωής του τον κόσμο ολόκληρο.

  Ενός Άντρα με ψυχικές αξίες και τη δική του εκδοχή της Ηθικής ενάντια στα “Ηθικά Κοινωνικά Πρότυπα”… O Στέλιος Χαλκίτης μας παρουσίασε στο βιβλίο αυτό το πιο δυσεύρετο αντρικό πρότυπο…

  Σε όσους φίλους χάρισα το βιβλίο τους μήνες αυτούς, ήμουν αποδέκτης αρχικά της έκπληξης τους για τον ξεχωριστό τρόπο γραφής του συγγραφέα και στη συνέχεια του θαυμασμού τους για τον τρόπο χειρισμού της ελληνικής γλώσσας και της γλωσσοπλαστικής του ικανότητας, καθώς και των εννοιών και μηνυμάτων (κοινωνικών, φιλοσοφικών, ψυχολογικών, ηθικών) που σοφά κρύβει ανάμεσα στις γραμμές του βιβλίου του προκαλώντας σε να σκεφτείς για να τα ανακαλύψεις.

 2. Μαρία Τριανταφυλλίδου

  Ομολογώ ότι και με αυτό το βιβλίο ο Στέλιος Χαλκίτης μου επιφύλαξε εκπλήξεις! Πολλές!
  Δύσκολα πράγματα, που συνήθως αποφεύγουμε να θίξουμε, βρίσκει τρόπο να αναδείξει δίνοντας τον λόγο στον ορθολογισμό των ηρώων του. Τίθενται τα θέματα το ένα μετά το άλλο, ζόρικα, σκληρά ενίοτε, δυσεπίλυτα… «…Αχ φτωχοί μου άνθρωποι, […] μακάρι να μπορούσα να σας μεταγγίσω όσα κατάλαβα και όσα έμαθα για τη ζωή, να μιλήσω για τα μυστικά της…» Αλλά… μια υπόσχεση χαμογελάει αινιγματικά σε μια γωνία! «…θα είμαι εδώ για σας, θα σας νοιάζομαι»!
  Στέλιο, καλοτάξιδο! Να είσαι γερός!