Βιβλιο της εβδομάδας
Την 17 Ιανουαρίου 2020 | 0 Σχόλια

Αυτή την εβδομάδα, θα παρουσιάσουμε όχι ένα, άλλα τέσσερα βιβλία του συγγραφέα Στέλιου Χαλκίτη, που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει το ένα από το άλλο «Μάργκινους Μόριους», «Ο Λούσηρος», «Αναμάρτητοι Έρωτες», και «Ante Tractatum», ένα φιλοσοφικό δοκίμιο που διδάσκεται μάλιστα στη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου.

Κατά βάθος, το επίκεντρο όλων των ιστοριών είναι ο άνθρωπος. Γράφει, περιγράφει και φιλοσοφεί με πρωτόγνωρη για την ελληνική λογοτεχνία χρήση της ελληνικής γλώσσας.  
Λόγος αληθινός, απελευθερωτικός, λυτρωτικός, παρηγορητικός, ανατρεπτικός και επαναστατικός.

Μυθιστορήματα που μπορούν να μας κερδίσουν και να κερδίσουμε από αυτά επειδή περιέχουν πολύτιμο υλικό για σκέψη που σοφά κρύβει ανάμεσα στις γραμμές τους.  
Το νέο βιβλίο του «Οι Απαράφθορες» αναφέρεται στην Κάλυμνο.

Οπως ο ίδιος αποκαλύπτει είναι μια μυθιστορηματική-ψυχαναλυτική κατάδυση στα άδυτα των ανθρώπινων σχέσεων, των συμπεριφορών, του έρωτα και γενικά της ζωής.
Δεν έχει ακόμα τυπωθεί αλλά τα αποσπάσματά του είναι αρκετά σα, ώστε να γίνει κατανοητό τι πραγματεύεται  και αρκετά ασαφές, ώστε να παραμείνει η ανάγνωσή του ένα γοητευτικό ταξίδι στην Κάλυμνο και στο άγνωστο.

«Κάθε λεπτό που περνά δεν ξανάρχεται ποτέ, κάθε τικ μια χαμένη στιγμή, κάθε τακ μια στιγμή που χάθηκε και οι στιγμές χάνονται μέχρι να χαθούμε και εμείς, σαν να μην υπήρξαμε ποτέ. Πιστέψτε με, οι άνθρωποι δεν έχουν ηλικία παρά μόνο γεράματα και τότε βλέπουν τη ζωή πίσω από τις χαραμάδες!».

Όλα τα βιβλία είναι διαθέσιμα στα βιβλιοπωλεία και μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του συγγραφέα στην οποία μπορείτε να ενημερώνεστε για όλα https://www.chalkitis.gr/vivlia/

«Η ζωή στο νησί κινείται σε πιο ήρεμους ρυθμούς από ό,τι στις μεγαλουπόλεις· αυτό για τον συγγραφέα είναι καλό. Εδώ τα στιγμιότυπα της ζωής φαίνεται να έχουν μεγαλύτερη διάρκεια προφανώς γιατί έχουμε τη δυνατότητα να τα ζούμε και να μην μας προσπερνούν.

Μένω στο νησί μου από επιλογή. Μου αρέσει ο τόπος μου, τα στιγμιότυπα της παιδικής μου ηλικίας είναι ολοζώντανες αναμνήσεις που έχω το προνόμιο να αυτο-ανακαλούνται στην εντέλεια τριγυρνώντας στα μέρη που ήμουνα παιδί. Αυτό που λέω παραβλέπεται όταν ζεις στις τεράστιες πόλεις, ωστόσο είναι ένα καθημερινό καλειδοσκόπιο της ζωής, που το αποτιμάς συχνά, συχνότατα, και δεν περιμένεις να το κάνεις στη δύση του βίου σου, τότε που όλα είναι μακρινά και ανήμπορα».

Καλύμνιος ο συγγραφέας Στέλιος Χαλκίτης, πρωτοεμφανίστηκε το 2012 και έκτοτε έχουν κυκλοφορήσει αρκετά  μυθιστορήματα του.

Σχολιάστε