Στέλιος Χαλκίτης: Θέτει με τη γραφή του τη γυναίκα σε πρώτο πλάνο
Την 9 Δεκεμβρίου 2019 | 0 Σχόλια

Υμνεί τη μητρότητα, τον έρωτα και την αγάπη σε όλα τα βιβλία του.

Γεννήθηκε στην ακριτική Κάλυμνο όπου ζει, εργάζεται και συγγράφει απερίσπαστος μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Το 2012 με το ΜΑΡΓΚΙΝΟΥΣ ΜΟΡΙΟΥΣ αιφνιδιάζει και αποκαλύπτει μια διαπεραστική συγγραφική πένα. Ένα βιβλίο βαθυστόχαστο με έναν ήρωα, τον Οδυσσέα, που σημάδεψε την καρδιά των αναγνωστών. Με δεύτερη έκδοση στην Ελλάδα κατάφερε να περάσει γρήγορα τα σύνορα και κυκλοφορεί μεταφρασμένο σε Αγγλία και Αμερική.

Το 2013 με το βιβλίο «Ο ΛΟΥΣΗΡΟΣ» η φωνή του θα συνεχίσει να αντηχεί αναδεικνύοντας σε βάθος τον εμβληματικό ρόλο της μάνας. Σε πρώτο επίπεδο βρίσκεται η σχέση της μητέρας με το παιδί της και σε δεύτερο οι άνθρωποι που σπρώχνονται στο περιθώριο.

ΑNTE TRACTATUM Σημειώσεις σχετικά με το ον, την ύπαρξη, το Είναι, τον θάνατο. Διδάσκεται στη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου.

Στο ξεφύλλισμά του η αφομοίωση του χρόνου αλλάζει ρυθμό, καθώς υπεισέρχεται έντονη η ανάγκη της αφοσίωσης, της σκέψης και της φιλοσοφίας. 114 σελίδες με βαθιά και περιεκτική εξερεύνηση της πορείας του νοήματος της ζωής.

Ο θάνατος είναι ένα αναπόφευκτο κομμάτι της ζωής και παρ’ όλα αυτά όλοι ευχόμαστε να μη μας συμβεί ποτέ! Είναι από τις πρώτες αγωνίες που κυριαρχούν μέσα μας. Τα μηνύματα ζωής στο τελευταίο του βιβλίο “De profundis, Αναμάρτητοι έρωτες” αμέτρητα. Η τυχαία συνεύρεση των πρωταγωνιστών φέρνει ανατροπές στη ζωή τους και χρωματίζει τις ημέρες τους.

“ΜΑΡΓΚΙΝΟΥΣ ΜΟΡΙΟΥΣ ”, “Ο ΛΟΥΣΗΡΟΣ”, “ΑΝΑΜΑΡΤΗΤΟΙ ΕΡΩΤΕΣ”, “ANTE TRACTATUM”.

Ακόμα και όταν έχει ολοκληρωθεί η ανάγνωσή τους οι γλυκόπικροι στοχασμοί παραμένουν στη σκέψη του αναγνώστη. Πέραν των άλλων επιφυλάσσουν ένα απολαυστικό κι ευάρεστο σύνολο ιστοριών για τον αναγνώστη.

Σχολιάστε