Ο Στέλιος Χαλκίτης παρουσίασε το βιβλίο του “De Profundis, Αναμάρτητοι Έρωτες”
Την 5 Μαρτίου 2017 | 0 Σχόλια

ο βιβλίο του με τίτλο “De Profundis, Αναμάρτητοι Έρωτες” από τις εκδόσεις Πηγή, παρουσίασε το Σάββατο 4 Μαρτίου ο συγγραφέας Στέλιος Χαλκίτης. Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης με ομιλητές τον Ιωάννη Καζάζη, ομ. Καθηγητή Κλασικής Φιλολογίας του Α.Π.Θ., Πρόεδρο στο Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας , Ζαΐρα Παπαληγούρα, Καθηγήτρια Ψυχολογίας του Α.Π.Θ., Ευγενία Παπαδοπούλου, Πρόεδρο Πρωτοδικών Διοικητικών Δικαστηρίων – Πρόεδρο της Ομάδας Εργασίας Φορολογικού Δικαίου της Ένωσης Ευρωπαίων Διοικητικών Δικαστών και την Μαρία Κομπατσιάρη, Εικαστικό ενώ συντόνισε η Θεοδώρα Λειψιστινού, Φιλόλογος –πρ. Πρόεδρος του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου.

Βιογραφικό συγγραφέα:

Ο Στέλιος Χαλκίτης γεννήθηκε στην Κάλυµνο όπου ζει, εργάζεται και συγγράφει. Κατά τη διάρκεια των εγκύκλιων σπουδών του, αλλά και αργότερα, σε µια προσπάθεια να βρει απαντήσεις στις υπαρξιακές του ανησυχίες, ταξίδεψε σε Ινδίες, Θιβέτ, Ιµαλάια, Άγ. Όρος κ.λπ. Επί σειρά ετών αρθρογραφούσε σε ελληνικές εφηµερίδες για πολιτικά, φιλοσοφικά και κοινωνικά θέµατα, υποστηρίζοντας µε θέρµη τα ανθρώπινα δικαιώµατα, την ισότητα των γυναικών και την ισότητα εν γένει, όπως και την ανάγκη αναθεώρησης πάσης φύσεως βεβαιοτήτων. Συχνά προσκαλείται σε πνευµατικά ιδρύµατα, φιλοσοφικά συµπόσια ή άλλες εκδηλώσεις όπου δίνει διαλέξεις φιλοσοφικού ή ψυχολογικού χαρακτήρα που τυγχάνουν µεγάλης αποδοχής από το ευρύ κοινό και µέλη της πανεπιστηµιακής κοινότητας.

Έχουν εκδοθεί τρία βιβλία του, το Μάργκινους Μόριους, 2012, εκδόσεις Ζήτη, Ο Λούσηρος, 2013, εκδόσεις Ζήτη και ANTE TRACTATUM Φιλοσοφικές Σηµειώσεις, 2015, εκδόσεις Ρώµη, µε το πρώτο από αυτά να έχει κάνει ήδη δεύτερη έκδοση στην Ελλάδα (2015) και αγγλική έκδοση στη Μεγάλη Βρετανία, Marginus Morius, Vanguard Press, 2014. Το ANTE TRACTATUM Φιλοσοφικές Σηµειώσεις διδάσκεται στο Τµήµα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ. και το De Profundis, Αναµάρτητοι Έρωτες είναι το τέταρτο βιβλίο του και επίκειται η έκδοση ενός θεατρικού έργου. Επίσης, σε αναµονή βρίσκονται ένα ακόµα µυθιστόρηµα, µια φιλοσοφική πραγµατεία και δυο φιλοσοφικά δοκίµια.

Ο συγγραφέας Στέλιος Χαλκίτης είναι Μέλος της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών και Μέλος της Συντακτικής Επιστηµονικής Επιτροπής του περιοδικού Φιλοσοφίας και Λογοτεχνίας Substantia Philosophica.

Σχολιάστε