Ο ΛΟΥΣΗΡΟΣ του Στέλιου Χαλκίτη
Την 11 Σεπτεμβρίου 2019 | 0 Σχόλια

Δημοσίευση στο PolisPost, η Ελλάδα στο Διαδίκτυο

Αγαπημένος του ελληνικού αναγνωστικού κοινού, ο Στέλιος Χαλκίτης,  με το εξαιρετικό  μυθιστόρημα, «O ΛΟΥΣΗΡΟΣ»  χαρίζει στον αναγνώστη την καλύτερη συντροφιά, απεγκλωβίζοντάς τον από την αμηχανία της καθημερινότητας.

Συγκινητικό, αξέχαστο, γεμάτο πάθος, νοσταλγία, μελαγχολία -με μια πλοκή που συναρπάζει- μας ταξιδεύει, μας βάζει σε σκέψεις, αγγίζει την ανθρώπινη ψυχή προσπαθώντας να ξορκίσει φόβους.

Εξι χρόνια από την πρώτη του έκδοση παραμένει σταθερό στις προτιμήσεις του κοινού, με διθυραμβικές κριτικές και αφιερώματα στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο αποτυπώνοντας με τον καλύτερο τρόπο την αξία του.

Επικεντρώνεται στον «έρωτα-αγάπη» και στο σεβασμό προς τη «γυναίκα-μητέρα».

Ο Στέφανος και η Ραλλού  -οι κύριοι ήρωές του- ζουν έναν μοναδικό έρωτα με απρόσμενη κατάληξη.

Μπορεί να διαβαστεί ξανά και ξανά.

Σε κάθε ανάγνωση ανακαλύπτεις κάτι περισσότερο, κάτι ακόμα, ό,τι παρέλειψες.  Κι αρχίζει πάλι ένα ξεφύλλισμα, ένα τρίξιμο των σελίδων, μια  πνευματική ερωτική συνεύρεση με ανθούς γραφής, καθώς έχεις  ξεπεράσει το θέμα του περιεχομένου και προσέχεις  τον στοχασμό του συγγραφέα!

«Οι κοινωνίες  χρειάζονται επαναπροδιορισμό των εννοιών και διαχωρισμό από το κακό.

Δεν μπορείς να είσαι ανδρείος και να σκοτώνεις, αντρειοσύνη είναι να σηκωθείς όρθιος στο ψέμα και να το καταγγείλεις, να βροντοφωνάξεις.

Ανδρείος είσαι όταν αναγνωρίζεις το μεγαλείο του άλλου, της γυναίκας την αξία. Δεν είναι όμορφοι οι άνθρωποι που παίρνουν το σχήμα που θέλουν οι άλλοι.

Να μην ξεχάσω να σε ευχαριστήσω, γιατί η παρουσία σου με βοήθησε να επαναπροδιοριστώ, να δω την αφεντιά μου σε άλλη θέση.

Δεν πρόλαβα να λειτουργήσω στις νέες θέσεις, δεν έχει τόση σημασία αυτό, τόσο όσο που κατάλαβα πως αυτό-καθορίζεσαι μέσω του άλλου• μη σου ξεφύγει, δεν καθορίζεσαι από τον άλλον, αυτό-καθορίζεσαι.»

Σχολιάστε