Η βιβλιο-πρόταση για το Σ/Κ, από το thelook.gr
Την 30 Μαρτίου 2018 | 0 Σχόλια

Το The Look.Gr προτείνει για αυτό το Σαββατοκύριακο το βιβλίο του Στέλιου Χαλκίτη «Μάργκινους Μόριους».

Ένα μυθιστόρημα με τον Οδυσσέα -κεντρικό του ήρωα- που κατάφερε να μεγαλώσει κρατώντας τις αρχές που του έδωσε η μητέρα του τα λίγα χρόνια που την είχε κοντά του. Θίγει στις σελίδες του θέματα όπως την ασθένεια και την κοινωνική μέριμνα αλλά και τη θέση της γυναίκας στον κόσμο. Ως μάνα, ως φίλη, ως σύντροφος, ως δασκάλα, ως υποκείμενο που χρειάζεται τη βοήθειά του ή από το οποίο ο ίδιος αντλεί δύναμη είναι πανταχού και καίρια παρούσα στο βιβλίο.

Περιπλανάται σε μονοπάτια πνευματικών αναζητήσεων. Έχει ανησυχίες, έχει περάσει άσχημα στη ζωή του και τελικά συναντά το σοφό γέροντα που θα του δώσει νόημα. Με διεισδυτική και καθαρή ματιά, απευθύνεται τόσο στη νόηση όσο και στο συναισθηματικό μας κόσμο. Μιλάει για τα παράξενα και την αδικία του κόσμου, για το σκληρό αγώνα της επιβίωσης, για την υποθήκη της ζωής, για το «ζωντανό πανεπιστήμιο των ανθρωπίνων αξιών» και «τα νοικιασμένα αισθήματα των ανθρώπων»

Να ξέρεις πως κάθε άνθρωπος γεννιέται για να πάρει κάποια μαθήματα,να συνειδητοποιήσει πράγματα μέσω των εμπειριών του κυρίως του πόνου…

Περίτεχνες λεκτικές υφάνσεις σε μια γραφή που περιηγείται στα βάθη της ανθρώπινης ψυχής.

Σχολιάστε