Φιλαναγνωσία – Στέλιος Χαλκίτης Ι Βιβλία και αποφθέγματα
Την 26 Νοεμβρίου 2018 | 0 Σχόλια

Ο προβληματισμός μέσα από τα λόγια του μπορεί πραγματικά να μας βοηθήσει να έρθουμε ένα βήμα πιο κοντά στον εαυτό μας αλλά και στους ανθρώπους γύρω μας.

Μην επιτρέψεις στον εαυτό σου να συνηθίσει λέξεις όπως πόλεμος, πείνα, αρρώστια, θάνατος. Να τις ακούς και να μένεις συγκλονισμένος σαν να αφορά εσένα τον ίδιο, και πίστεψέ με, εσένα αφορά. …

Στέλιος Χαλκίτης, ο συγγραφέας του ΜΑΡΓΚΙΝΟΥΣ ΜΟΡΙΟΥΣ. Οι έντονες εσωτερικές αγωνίες του και οι επίμονες φιλοσοφικές του αναζητήσεις τον οδήγησαν στην καταγραφή των σκέψεών του με εξαιρετικά στοιχεία λογοτεχνικότητας στην εκφορά του λόγου του.

Εξέπληξε τον πνευματικό κόσμο με τη μεγάλη επιτυχία του πρώτου του μυθιστορήματος «ΜΑΡΓΚΙΝΟΥΣ ΜΟΡΙΟΥΣ» και κέρδισε τις καρδιές των Ελλήνων γράφοντας για τα παράξενα και την αδικία του κόσμου. «Ο ΛΟΥΣΗΡΟΣ», «ANTE TRACTATUM, ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΕΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ», «DE PROFUNDIS, ΑΝΑΜΑΡΤΗΤΟΙ ΕΡΩΤΕΣ» είναι τα πονήματα που ακολούθησαν.

Διδάσκει μέσω της απόλαυσης της γλώσσας. Ένας σύγχρονος φιλόσοφος του οποίου τα βιβλία είναι διανθισμένα με φράσεις που εκθειάζουν αρετές και αξίες αλλά επισημαίνουν και καυτηριάζουν ελαττώματα και αδυναμίες.

Σχολιάστε