Αποσπάσματα από τα βιβλία “Λούσηρος “και “Μάργκινους Μόριους”
Την 26 Απριλίου 2014 | 0 Σχόλια

Στέλιος Χαλκίτης
25 Απριλίου

Μη μιμηθείς τους άλλους, μη γίνεις σκλάβος μιας ζυγαριάς που ζυγίζει τα λόγια σου. Πες ό,τι έχεις να πεις και μη βάλεις τη ζωή σου στο καντάρι να ισορροπήσει με ένα δράμι κάλπικο. Δεν είναι όμορφοι οι άνθρωποι που παίρνουν το σχήμα που θέλουν οι άλλοι.

Στέλιος Χαλκίτης
21 Απριλίου

Ποιος θα τολμούσε να αποστάξει το παράπονο του δακρυσμένου ρετσινιού; τη ζάλη των ανθών που λιποθυμούν στην αγκαλιά των φύλλων; Ποιος κοντοστέκεται στο μυρωμένο θόρυβο του γιασεμιού; Ποιος θα αγόραζε τον ιδρώτα της αυγής πάνω στους ύπερους του ντροπαλού κυκλάμινου…, το φιλί της γύρης που ξεμυαλίζει τη μέλισσα, των φυκιών το αλμυρό λαχάνιασμα να ξανασμίξουν στο πέλαγο; Κάποτε ο άνθρωπος αντιλαμβανόταν τα μηνύματα της γης, τώρα βλέπει τηλεόραση…

Στέλιος Χαλκίτης
11 Απριλίου

Το παιχνίδι ενός ήλιου κάθε άλλο παρά ηλιάτορα. Πελιδνός, κατάχλωμος, ξενύχτης. Μπαινοβγαίνει στο “Άξιον Εστίν”, ρίχνει φευγαλέες ματιές μέσα από σύννεφα, τα αποξεφτίδια μιας μπόρας απρόοπτης, όψιμης. Μια θάλασσα μουτρωμένη -βαριεστημένη κι αυτή- χωρίς κύμα και αντάρα. Πέπλο της νυκτός ερεβώδες το μέλλον. Γιατί “κατά βάθος όλα είναι ζήτημα φωτός”.

Αποσπάσματα από τα βιβλία του ”Λούσηρος” και “Μάργκινους Μόριους”

Σχολιάστε