Αναθεωρώντας εκ βαθέων όλες τις βεβαιότητες
Την 13 Ιανουαρίου 2019 | 0 Σχόλια

Επιμένει να ζει και να δημιουργεί  στην περιφέρεια. Στην …ακριτική Κάλυμνο,  χειμώνα-καλοκαίρι, αλλά από εκεί, η γραφή του Στέλιου Χαλκίτη, διαβάζεται  σε όλο τον κόσμο και μαζί μ αυτή ακούγεται και η φωνή του, που είναι τόσο διαφορετική και τόσο… βαθειά…

Μόνο αν καθημερινά αναμετράσαι με  τις ανήθικες  προκλήσεις και βγαίνεις  νικητής, τότε και μόνο τότε μπορείς να ελπίζεις ότι δύνασαι κάποτε να γίνεις  άρτια και ολοκληρωμένη προσωπικότητα, αλλιώς μην ασχοληθείς καθόλου , ακολούθησε την πεπατημένη και ζήσε αυτοσχεδιαστικά με βάση τις προσκολλήσεις, τις ταυτίσεις  και τις παρορμήσεις σου και όπου σε βγάλει

~ Στέλιος Χαλκίτης.

Ζει και εργάζεται στην Κάλυμνο.  Μακριά από τα πολύβουα άστη , τα φώτα της δημοσιότητας και ό,τι μπορεί να συνεπάγεται αυτό.

Έχει εκδόσει τέσσερα βιβλία , τα τρία μυθιστορήματα, που αφήνουν πάνω στον αναγνώστη ισχυρό αποτύπωμα και πρόταση ζωής.  Δίνει απαντήσεις σε υπαρξιακά ζητήματα, φωτίζει διεξόδους χωρίς να γίνεται καθοδηγητικός.

Ο συγγραφέας Στέλιος Χαλκίτης δεν γράφει μυθιστορήματα. Προχωρά σε μια ολοκληρωμένη  πρόταση αντίληψης του κόσμου,  σε μια στάση ζωής.

Ο ίδιος χαρακτηρίζει  τα  βιβλία του « κοινωνικά μυθιστορήματα με προεκτάσεις ψυχογραφικές  , φιλοσοφικές , ηθογραφικές και ηθοπλαστικές που ωστόσο αφήνουν ελεύθερο να επιλέξεις τον δικό σου δρόμο. Ανεξαρτήτως χαρακτηρισμών , είναι σημαντικό το πώς τα υποδέχεται το αναγνωστικό κοινό και είμαι ευχαριστημένος και ικανοποιημένος  που τα αγκάλιασαν με ιδιαίτερη θέρμη».

Marginus Morius

Το βιβλίο αυτό που είναι μια σύγχρονη  περιπέτεια οδυσσειακών καταστάσεων  διοχετεύει στους αναγνώστες  σταδιακά ,  έναν σύγχρονο  τρόπο αντιμετώπισης  των υπαρξιακών ζητημάτων της ζωής, ακόμη και σε καθημερινό επίπεδο.

Σε όλα του τα έργα ακόμη και στο τελευταίο του  το De  Profundis που μοιάζει αιρετικό, ο Στέλιος Χαλκίτης τολμά να προτέίνει έναν τρόπο  ζ ώ ής που μπορεί  αρχικά να φαίνεται έξω από τα καθιερωμένα, πρεσβεύει όμως μια ολοκληρωμένη στάση ζωής που  γι αυτόν ακριβώς το λόγο μπορεί να είναι  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΠΟ ΣΥΜ ΒΑΣΕΙΣ

Από την Κάλυμνο στο Amazon

«Είμαστε κληρονόμοι μιας λογικής και οφείλουμε ουσιωδώς να αμφισβητούμε με άποψη. Δεν υπάρχουν βεβαιότητες, όλα βρίσκονται σε προσωρινή ευσταθή αστάθεια. Μόνη βεβαιότητα είναι η αβεβαιότητα εν συνόλω. Η αμφιβολία είναι αφετηρία για σκέψη και η βεβαιότητα για υποταγή», λέει ο Στέλιος Χαλκίτης.

Αυτές  τις βεβαιότητες  αναθεωρεί ήδη από το πρώτο του βιβλίο Marginus Morius o Στέλιος Χαλκίτης, ένα βιβλίο που αγαπήθηκε έγινε best seller, έκανε δεύτερη έκδοση και κυκλοφορεί ήδη σε Αγγλία και Αμερική.

Στο Λούσηρο, το δεύτερο βιβλίο του ο Στέλιος Χαλκίτης, θέτει ζητήματα ηθικά κοινωνικά και άρα πολιτικά . Ο ίδιος γράφει «Η ζωή και η πολιτική είναι η μάχη της ανήθικης πρόκλησης με την ηθική…»

Μέχρι τώρα έχουν εκδοθεί τα βιβλία του: «Μάργκινους Μόριους» εκ Ζήτη , «ο Λούσηρος»  εκδόσεις Ζήτη, «Ante Tractatum φιλοσοφικές  σημειώσεις». «De Profundis Αναμάρτητοι Έρωτες» εκδόσεις Πηγή.

Το Ante Tractatum φιλοσοφικές σημειώσεις» διδάσκεται στο τμήμα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής της Φιλοσοφικής Σχολής  του ΑΠΘ.

Σχολιάστε