Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.
Για τον συγγραφέα
Στέλιος Χαλκίτης Λογοτεχνία, Φιλοσοφία Δεν ονειροβατώ και δεν πετώ σε σύννεφα. Μπορεί για λίγο να γίνομαι ρομαντικός, αλλά γρήγορα εκλογικεύω τα πάντα. Στη ζωή μου κάτι κυριαρχεί και δεν κυριαρχείται. Δεν θρήνησα ποτέ για ό,τι μου συνέβη…
Στέλιος Χαλκίτης
Προτεινόμενα Βιβλία...

Μην επιτρέψεις στον εαυτό σου να συνηθίσει λέξεις όπως πόλεμος, πείνα, αρρώστια, θάνατος. Να τις ακούς και να μένεις συγκλονισμένος σαν να αφορά εσένα τον ίδιο, και πίστεψέ με, εσένα αφορά.

Σας προτείνουμε...
 • img-book

  Στέλιος Χαλκίτης

SALE!
De Profundis, Αναμάρτητοι Έρωτες
5 out of 5 based on 1 customer rating
16,20

Σε πλούσιο αφηγηματικό χρόνο, με εικονοπλασία επενδεδυμένη με βάθος πνευματικό, μια δικαστής κάνει βουτιά στα άδυτα του συναισθήματος, εμπλέκοντας στον παράξενο έρωτα τον κραταιό Μητροπολίτη ο οποίος καταφεύγει -κατά την ανατρεπτική του συμπόρευση- στις άγνωστες συμπαντικές στιγμές του Ιησού και της Μαγδαληνής που αναδύονται μέσα από τα μυστικά Τετράδια του γερο-Πιτσιρίκου.

Για το βιβλίο «MARGINUS MORIUS»... "Μια σύγχρονη περιπέτεια οδυσσειακών διαστάσεων, το Μάργκινους Μόριους είναι ένα μυθιστόρημα το οποίο έχω διαβάσει τρεις φορές έως τώρα. Ίσως να αναρωτηθείτε, γιατί το βιβλίο αυτό έχει τέτοιο αντίκτυπο; Λοιπόν, αυτό συμβαίνει διότι είναι ένα βιβλίο το οποίο, αν και είναι ένα έργο μυθοπλασίας, είναι ένας θησαυρός απόκρυφης γνώσης o οποίος απαιτεί από τον αναγνώστη να την αποσπάσει σαν πολύτιμα πετράδια μέσα από το υπόστρωμα της πλοκής, ένα εγχείρημα που είναι αδύνατο να επιτευχθεί με μια ανάγνωση, γεγονός που με ώθησε να γράψω αυτή την κριτική. […]"
 • Cynthia Mathews
 • Βιβλιοκριτικός, Επιθεώρηση Βιβλίου «Midwest Book Review»
Για το βιβλίο «Ο ΛΟΥΣΗΡΟΣ»... "Ένα μυθιστόρημα γεμάτο μυστήριο, πάθος, ένταση και με μια πλοκή που συναρπάζει τον αναγνώστη χάρη στην άψογη τεχνική του, με την οποία ο συγγραφέας καταφέρνει να συνδυάσει την έκφραση μιας μυστικής και βιωματικής εμπειρίας με τις εικόνες ενός κόσμου που αλλάζει με ποικίλους τρόπους. Οι ήρωές του –ο Αντώνης, η Σάρα, ο Στέφανος, η Ραλλού– είναι πρόσωπα που διακρίνονται είτε για έναν αφελή ενθουσιασμό, αλλά και με μία απέραντη αγάπη για τους άλλους, είτε είναι πρόσωπα-αρχέτυπα, με στοιχεία ανώτερης συμπεριφοράς..."
 • Μιλτιάδης Παπανικολάου
 • Καθηγητής Ιστορίας της Τέχνης - Κοσμήτορας της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ.
Για το βιβλίο «Ο ΛΟΥΣΗΡΟΣ»... "Καθώς έχουμε σχηματίσει την εντύπωση ότι κινούμαστε σε μια ανεντόπιστη περιοχή αφήγησης εξωτερικών γεγονότων, αισθανόμαστε πως ο εντοπισμός της όχι μόνο δεν αποκλείεται, αλλά είναι και σύμφυτος με το άνοιγμα σε μια αισθησιακή και πνευματική ενδοχώρα, όπου η περιπέτεια υπόσχεται αινιγματικά τη γαλήνη. Ο κ. Χαλκίτης, καθώς χειρίζεται το βιωματικό υλικό μιας αρχετυπικής σχέσης του ζευγαριού με τα ίδια τα μέλη του (τον άντρα και τη γυναίκα), οδηγεί την εκκρεμότητα μιας ασυνήθιστης πλοκής προς τη συναρπαστική έξοδό της..."
 • Παναγιώτης Δόικος
 • Επίκουρος καθηγητής της Φιλοσοφίας, Α.Π.Θ.
Για το βιβλίο «Ο ΛΟΥΣΗΡΟΣ»... "Με ιδιαίτερη αφήγηση, με εξαιρετική τη χρήση της γλώσσας, ο συγγραφέας τολμά μια δύσκολη κατάδυση στα βάθη της ανθρώπινης ψυχής χρησιμοποιώντας ακόμα και ακραίες ψυχογενείς καταστάσεις, εμβαθύνει σε συναισθήματα, αναλύει, προβληματίζεται, αμφισβητεί… και περιγράφει έναν κόσμο που στην υπερβολή του παριστά τον ψυχισμό μιας κοινωνίας, ίσως και της δικής μας. Ένα μυθιστόρημα για πολλές αναγνώσεις."
 • Ζαΐρα Παπαληγούρα
 • Αν. Καθηγήτρια, Τμήμα Ψυχολογίας, Α.Π.Θ.
Για το βιβλίο «ΜΑΡΓΚΙΝΟΥΣ ΜΟΡΙΟΥΣ»... "Περίτεχνες οι λεκτικές υφάνσεις σε μια γραφή-περιήγηση στα βάθη της ανθρώπινης ψυχής, ένας ύμνος στον άνθρωπο, ύμνος στη δημιουργία. Εξαιρετικός ο συγγραφέας στην τεχνική της γραφής, με μοναδική οξυδέρκεια ξεγλιστρά μέσα στις συμπληγάδες της γνώσης και εμβαθύνει στο αίνιγμα της ύπαρξης."
 • Μαρία Τριανταφυλλίδου
 • Αρχιτέκτων-Μουσειολόγος, Διευθύντρια Διοίκησης στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης
Για το βιβλίο «ΜΑΡΓΚΙΝΟΥΣ ΜΟΡΙΟΥΣ»... "Συναρπαστικό βιβλίο που περιέχει αλήθειες μικρές, μεγάλες και πικρές. Γραμμένο αριστοτεχνικά και με ένα ύφος διαφορετικό. Σου γνωρίζει καταστάσεις, σου ζεσταίνει την ψυχή και σε εξωθεί να ψάξεις."
 • Χαρίκλεια Θεοδώρογλου-Γαζιώτου
 • Ιατρός-Ακτινολόγος
Για το βιβλίο «ΜΑΡΓΚΙΝΟΥΣ ΜΟΡΙΟΥΣ»... "Ο συγγραφέας, με διεισδυτική και καθαρή ματιά, απευθύνεται τόσο στη νόηση όσο και στο συναισθηματικό μας κόσμο, με τον Οδυσσέα –τον κεντρικό του ήρωα– να περιπλανάται σε μονοπάτια πνευματικών αναζητήσεων. Ο οικείος και άμεσος τόνος, η προφορικότητα στην έκφραση καθώς και η εκλαΐκευση θεμάτων ηθικής, κοινωνικής και πολιτικής τάξης καλούν τον αναγνώστη σε μια άλλη προσέγγιση των προβλημάτων της ζωής στο πλαίσιο μιας αφύπνισης επαναπροσδιορισμού της θέασης του κόσμου."
 • Θεοδώρα Λειψιστινού
 • Φιλόλογος, Πρόεδρος του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου Θεσσαλονίκης
Για το βιβλίο «ΜΑΡΓΚΙΝΟΥΣ ΜΟΡΙΟΥΣ»... "Ο χαρακτηρισμός ενός νέου βιβλίου ως αριστούργημα ίσως θεωρηθεί υπερβολικός. Πώς αλλιώς να το χαρακτηρίσεις, αφού κάθε κεφάλαιο είναι μια έκπληξη. Ο τρόπος γραφής είναι ιδιαίτερος. Οι λέξεις είναι προσεκτικά επιλεγμένες, έχουν χρώμα, σαφήνεια, ακρίβεια και ωθούν σε βαθύτερη ενδοσκόπηση."
 • Ιωάννα Σαλδαράκη
 • Φιλόλογος
Για το βιβλίο «ΜΑΡΓΚΙΝΟΥΣ ΜΟΡΙΟΥΣ»... "Απρόσμενο δώρο η επαφή μου με τέτοιο κείμενο! Πρόκειται για ένα λογοτεχνικό βιβλίο «διαμάντι», που σε καλεί ξανά και ξανά να τυλιχτείς στις σελίδες του, γιατί κάθε φορά βαθαίνεις όλο και πιο πολύ… Ο συγγραφέας, γοητευτικός αφηγητής, προικισμένος μυθοπλάστης, ηθογράφος, ψυχογράφος, ψυχαναλυτής και κοινωνικός αναλυτής σε παίρνει μαζί του σ’ ένα ταξίδι πρωτόγνωρο, συναρπαστικό, συνταρακτικό και μυστηριώδες… […] Γραφή βαθύτατα πολιτική και έντονα ανθρωπιστική, με ματιά διεισδυτική και οξύτατη αντίληψη..."
 • Στέλλα Ν. Κυριακάκη-Χατζηγεωργίου
 • Φιλόλογος, MSc Ιστορίας-Αρχαιολογίας Α.Π.Θ.
Για το βιβλίο «De Profundis, Αναμάρτητοι Έρωτες»... "Είναι μια ιστορία που ιχνηλατεί στα μύχια της καρδιάς. Η γραφή χαρακτηρίζεται από ένταση, δύναμη και βάθος νοήματος. Ο συγγραφέας αποκαλύπτει όλα τα μυστικά της ανθρώπινης φύσης και τις όψεις της κοινωνίας με τρόπο υπέροχο. ‘Ένα μυθιστόρημα εξαιρετικά γραμμένο που συνδέει άμεσα την ψυχή και τον νου. Απεικονίζει τέλεια και εντοπίζει τα θεμελιώδη ζητήματα της ζωής, τα οποία είναι εξίσου σημαντικά για την εκπλήρωση δικαστικών καθηκόντων. Διαβάζεται απνευστί."
 • Έντιθ Ζέλλερ
 • Δικαστής, Πρόεδρος AEAJ (Ένωση Ευρωπαίων Διοικητικών Δικαστών)
Για το βιβλίο «De Profundis, Αναμάρτητοι Έρωτες»... "Μέσα στην ατμόσφαιρα που δημιουργείται από την ορμή της επαφής ανάμεσα στην ιερότητα και τον αισθησιασμό, ο άντρας, από τον χώρο της εκκλησίας, και η γυναίκα, λειτουργός της δικαιοσύνης, αισθάνονται τον έρωτά τους να φλέγεται αλλά και να εξυψώνεται καθώς ανασαίνει τα ίχνη του μυστηρίου που αναδύεται από τη θέρμη της συνάντησης μεταξύ του Ιησού και της Μαγδαληνής. Το γενναίο ζευγάρι αγγίζεται ολοένα με το συνταρακτικό του αρχέτυπο, και η ιστορία τους μας συνεπαίρνει καθώς η τέχνη του Χαλκίτη την οδηγεί με σοφία και πάθος..."
 • Παναγιώτης Δόικος
 • Αναπληρωτής καθηγητής της Φιλοσοφίας (Α.Π.Θ.)
Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.